LUKU 1         

Istun laiturilla ja heiluttelen jalkojani elokuisessa vedessä. Katsahdan tielle, kun kuulen pikkupoikien äänet. Ne ajavat tiellä ilman käsiä ja nauravat. Käännyn taas takaisin veteen. Se on harmaata enkä nää pohjaa. Ajatukseni keskeyttää kännykkä. Huoahdan ja kaivan kännyn taskustani. Katsahdan näyttöön. Painan hiljennä. Äitiä en nyt jaksaisi. Nousen laiturilta ja vedän sukat jalkaani. Mustat tennarit on jo kuluneet, mutta kulkee aina mukanani. Vedän ne jalkaan ja mustat , kerroksittain leikatut polkkatukka hiukseni heilahtavat kun nousen ylös. Kaivan hupparini taskusta
valkoisen iPodini ja laitan maailman jumalaisinta musaa soimaan. Lähden kävelemään kotiin , sitä varmaan äitikin olisi soittanut.

Yhtäkkiä tiellä vastaan tulee Nico. Hengähdän ja pörrötän hiuksiani. Otan toisen iPodin kuulokkeen pois korvastani. Sitten lähden reippaasti kävelemään eteenpäin . -Ai moi Noora , Nico sanoo ja hymyilee sitä ihanaa hymyään. Hymyilen takaisin : -Moivaan. Mitäs sä? , Kysyn ja potkaisen kengälläni maata. -Hyvää , sulle? , Nico katsoo minua sinisillä silmillään ja haroo vaaleaa tukkaansa. -Itseasias , mull ois sulle asiaa , mutisen hiljaa ja hymyilen hiukan. -No kerro vaa , Nico katsahtaa kelloa , mutta hymyilee söpösti. -Mä.. Mä oon jo aika pitkää tykänny susta , henkäisen nopeasti ja hymyilen. Nico ei hymyile ja minäkin muutun epätoivoiseksi. -Sävai? hah, älä jaksa naurattaa , Nico katsoo minua yhtäkkiä halveksivasti. - Sitäpaitsi , mä oon jo varattu , Nico lisää ja naurahtaa. Katson pitkäaikaista ihastustani jolla on halveksiva ilme. Itku painaa kurkkua. Puren huulta ja astun eteenpäin. Katson katkerasti Nicoa ja lyön häntä naamaan. -Sä et jättäny mulle muuta vaihtoehtoa , kuiskaan ja lähden juoksemaan kotiin. Juoksen ja kyyneleet purkautuu silmistäni. "I don't wanna be in love." iPodistani kuuluu ja itken entistä rajummin. En ajattele mitään. Valkoinen kerrostalo alkaa jo lähestyä. Pysähdyn ja kaivan avaimet taskustani. Työnnän ne lukkoon. Sisältä ei kuulu mitään , mutta pöydällä on lappu :
" Hei Noorakulta! Lähdin tänään sinne Ruotsiin. Jääkaapissa on ruokaa ja siirsin sun pankkitilille sen 200e , niinkuin pyysit. Kun et vastannut puhelimeenkaan niin jätin lapun ettet ihmettele missä olen. -Äiti. "
Huoahdan ja lysähdän sohvalle. Sammutan iPodini ja kyyneleet purkautuu taas ulos. Hautaan kasvot käsiini ja nyyhkytän hiljaa. Sitten kännykkäni soi taas. Kännykkä tärisee kädessäni kun avaan läpän. Soittaja on ehtinyt jo lopettaa.
Bestikseni numero vilkkuu näytössä kun Maria soittaa uudestaan. Painan vihreää: -Moi. -No moi Noora! Lähtisiks huomen mun kaa shoppailee? , Maria kysyy eikä huomaa itkua äänessäni. -Emmä varmaa jaksais, sori , mutisen Marialle. -Okei , no nähääks sit ylihuomen? , Maria kysyy. -Jooo, mutisen ja suljen läpän. Heitän puhelimen maahan ja hautaan taas kasvot käsiini. Sitten nousen sohvalta ja laahustan vessaan. Silmäni on suttuiset; kajalit ja ripsari on levinneet kyynelistä. Turhaudun ja pesen meikit pois. Tallustan yläkertaan. Otan mustat pillifarkut pois jalastani ja laitan yöhousut päälle. Katsahdan kelloa. Se näyttää 22.38. Huoahdan ja heitän mustan hupparin maahan. Tallustan takaisin alakertaan ja avaan jääkaapin. Paiskaan oven samantien kiinni. Kädessäni on maito ja kaadan sitä lasiin. Lämmitän sen ja sekoitan joukkoon kaakaota. Hörppään ja meinaan polttaa kieleni. Puhallan kaakaota ja istun keittiön pöydän ääreen. Yhtäkiä ovikello soi. Jätän kaakaon pöydälle ja nousen vastahakoisesti avaamaan oven. Naapurini Jessika seisoo ovella. -Öö, sori ku tuun näin myöhää, mut olisko sulla lainata sokeria? Ku meiltä loppu ja... -Joo joo, tuu sisään , keskeytän Jessikan väsyneesti. Laahustan takaisin keittiöön ja kaivan kaapista sokerin. -Tos ois. Palauta huomen , oon kotona , mutisen ja Jessika katsoo minua oudosti. -Etkö mee huomenna Katan bileisii? , hän kysyy. -En oo menossa , sanon. -Aijaa , no jos muutat mieles , mä oon kyl siellä , Jessika sanoo ja heilauttaa platinan vaaleita hiuksiaan. Nyökkään ja Jessika lähtee. Otan kaakaon pöydältä ja menen olohuoneeseen. Nostan kännykän lattialta ja lähden yläkertaan. Avaan huoneeni oven ja menen sängylle. Istun alas ja lysähdän tyynylle itkemään. Hautaan käteni tyynyn alle ja käteeni osuu jotain. Nostan päätäni ja vedän valokuvan esiin. Nico. Suljen silmäni ja revin valokuvan kahtia. Heitän sen roskakoriin ja lysähdän takaisin. Mieleeni nousee kuva: Astun lähemmäs ja lyön nyrkillä Nicoa. -Sä et jättäny mulle muuta vaihtoehtoa... Kuiskaus kaikuu päässäni ja tuijotan kattoon. Käännän kylkeä ja yritän nukkua. Kännykkä piippaa. Käännähdän äkisti ja kurotan kännykän yöpöydältä. " 1 Uusi viesti." Painan näytä: " Moi Noora. Tulisit sinne Katan bileisiin , meille tulis hauskaa! (: <3:Jessica " Huoahdan ja tekstaan: " No katotaa huomen. Ehkä tuun, ehkä en. ~Noora. " Käännyn katsomaan kattoon. Kännykkä piippaa taas. Avaan läpän ja katson viestin: " Ihanaa!<3 Soitan sulle huomenna." Suljen läpän ja laitan kännykän taas yöpöydälle. Käännyn ja suljen silmäni.